Loading tracks...

Àguila Negra
Bocaccio Records, 1971
_

El gener de 1971 Maria del Mar Bonet fa una sèrie de concerts a Madrid en un local petit, el Bourbons, que normalment acull concerts de jazz, amb gran expectació per part del públic i dels quals la premsa fa molt bona crítica. En aquests recitals coneix Alain Milhaud i Oriol Regàs, que tenen el projecte de crear una nova discogràfica, Bocaccio Records. 

Així, el març del 1971 canvia de discogràfica, ara treballarà amb aquesta nova editora que té la intenció d’arribar a tot l’Estat espanyol, Bocaccio Records. La primera producció que fan conjuntament és el senzill L’àguila negra, en què s’adapta la cançó de la cantant francesa Barbara, amb versió al català de Delfí Abella, i on s’inclou una cançó de creació pròpia «No voldria res més ara». A l’agost se’n fa l’enregistrament, els arranjaments van a càrrec de Jacques Denjean, i al setembre es fa una presentació del disc a la sala Bocaccio de Barcelona amb la intenció que tingui una gran repercussió mediàtica. Al desembre «L’àguila negra», per primera vegada una cançó cantada en català, passa a formar part de la llista d’èxits de l’Estat espanyol i rep el Disc d’Or per aquest senzill que per a la cantant representa la seva consolidació com una de les millors veus del panorama espanyol.

A l’abril comparteix escenari amb Georges Moustaki al Palau de la Música Catalana de Barcelona, després que el cantant francès l’escoltés i li proposés acompanyar-lo.

El 20 d’octubre fa un recital juntament amb Madó Buades, cantant de música tradicional de Mallorca, a Campos, dins les 1es Festes de les Lletres a Campos.

El 27 de novembre comparteix escenari amb Ovidi Montllor un altre cop al Palau de la Música Catalana.

Durant el 1972 fa gira per tot l’Estat espanyol, que finalitza a l’Auditorium de Palma el 20 de desembre, concert al qual assisteix el pintor Joan Miró.

Fotografies Palau de la Música Catalana
27 novembre 1971
_

Fotografies a l'Auditorium de Palma
20 de desembre 1972
_

Fotografies i documentació gràfica
_

Anterior          Següent