Loading tracks...

Bellver
Picap, 2010
_

El 26 de maig de l’any 2007 Maria del Mar Bonet celebra els seus 40 anys de trajectòria professional acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), amb direcció de Xavier Puig, al Palau de la Música Catalana dins del marc del Festival Únicas. Els arranjaments van a càrrec de Joan Bibiloni i Toni Cuenca, que tenen la tasca de «vestir de llarg» aquestes cançons, en paraules de Maria del Mar Bonet.

Posteriorment, els dies 16 i 17 de juny del mateix any el concert es repetirà també al Palau de la Música dins de la programació estable de l’OSV. El 20 de juny del 2008 torna a repetir l’experiència simfònica amb la Grant Park Orchestra de Chicago, dirigida per Carlos Kalmar; el concert es fa a l’auditori del Millenium Park de Chicago, a l’aire lliure, davant 12.000 persones.

El 24 de juliol del 2008 és el torn de l’Orquestra Simfònica de Balears «Ciutat de Palma» (OSB), dirigida per Phillipe Bender, al Castell de Bellver de la capital mallorquina. Després d’aquest concert neix la idea de fer-ne un disc que durà per títol el nom del castell, Bellver, del qual té molts records d’infantesa i dels seus inicis com a cantant.

El disc es grava amb l’OSB «Ciutat de Palma» sota la direcció de Salvador Brotons als estudis Maller i a Ona Digital de Palma el gener del 2010. Els músics que col·laboren en «els tocs finals dels arranjaments» són Dani Espasa, Toni Cruz, Antonio Sánchez, Dimitri Psonis, Lautaro Rosas, Moisès Pelegrí i Cristóbal Rentero, habituals col·laboradors de Maria del Mar Bonet. El disc es presenta el 19 de març del 2010 al Castell de Bellver, i el dia 26 del mateix mes comença una gira per terres valencianes: Gandia, Catarroja i València. El 6 d’abril canta al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Simfònica de Balears. El 24 d’abril, a Torrent amb l’Orquestra Simfònica de Torrent. El 19 de juny, a Tunis, en el concert oficial de clausura de la presidència espanyola de la UE. I el 21 de juliol ho farà a Jerusalem.

L’any 2011 Bellver rep el Premio Internacional Cubadisco 2011 a l’Havana, on va a recollir-lo personalment i pren contacte amb músics cubans i amb el Jorge Reyes Sexteto, en un concert que presenten al Teatro Lázaro Peña de l’Havana, i on hi ha com a convidada especial Omara Portuondo. Aquesta experiència amb els músics cubans li obre nous camins musicals que veuran els seus fruits més endavant.

Fotografies de Toni Catany
per Bellver
_

Entrevista La cultura popular vista per Maria del Mar Bonet Vilaweb,
19 de maig del 2010
_

Simposio 2011 La voz y el mensaje
Fundación Joaquín Díaz
_

Comprar CD Bellver a