Blaus de l’ànima

Loading tracks...

Blaus de l'ànima
Picap, 2011
_

D’ençà d’aquell mes de febrer de l’any 1988 en què es va fer la tanda de recitals al Teatre Lliure de Barcelona que donà lloc al disc Ben a prop —publicat l’any 1989—, Maria del Mar Bonet i Manel Camp han fet molts concerts junts. És a partir del 2007 que aquests concerts compartits s’intensifiquen per commemorar aquell disc que està a punt de complir la vintena d’anys. L’any 2007 visiten les Canàries, Santpedor, Dènia. L’any 2008 van a Màlaga, el 6 de febrer, al Palau de la Música Catalana, més endavant, a Lloseta, a la Granadella, a Son Servera, a Tenerife, a l’Ateneu Barcelonès, a Aranjuez. L’any 2009 actuen a Solsona, a Marbella, a les festes de Gràcia de Barcelona. L’any 2010, a Madrid i Granada, entre altres llocs. Tanmateix no és fins a l’any 2011 que s’enregistra el disc que porta per títol Blaus de l’ànima, més de 20 anys ben a prop.

Es tracta d’un doble CD on hi ha totes les cançons del disc Ben a prop i algunes altres de discs anteriors com «Què volen aquesta gent?», «Mercè», «Mai donis per finit», «Cançó de l’amor petit», «Blues en sol», «La balanguera» o «L’àguila negra», i la cançó «La barbera», que no s’havia enregistrat mai encara.

Maria del Mar Bonet explica la seva manera de treballar plegats: «El Manel té el seu camí, amb els seus músics, i un treball enorme com a pedagog. Jo també he anat fent el meu camí, amb el meu grup i amb col·laboracions amb gent del nord d’Àfrica i de tota la Mediterrània. Però sempre, cada any, hem tingut actuacions sols. Al principi hi portàvem algun músic, però després vàrem anar tenint ganes de reduir: arriba un moment que t’agrada més el piano i la veu. És un treball sense xarxa, però així som més lliures de fer el que volem.» Sobre la improvisació a escena afirma: «De vegades ens perseguim l’un a l’altre. Ell amb el piano em diu: ara faig això, a veure què fas tu. No cantem mai igual. Mai, eh?, mai, mai, mai. Per arribar aquí cal que et coneguis tant com ens coneixem nosaltres.»

La presentació del disc es fa al Teatre Lliure de Barcelona en roda de premsa l’11 de setembre del 2011. La gira del disc s’inicia a la Sala Clamores de Madrid i arriba a Barcelona del 27 de setembre al 2 d’octubre al Teatre Lliure de Gràcia. La gira de Blaus de l’ànima pels Països Catalans i l’Estat espanyol suma més de 50 concerts al llarg de l’any. El 2012 fa una tanda de recitals de doble sessió a la sala Jamboree de Barcelona del 2 al 7 d’octubre.

Fotografies de Juan Miguel Morales
Concerts Blaus de l'ànima , 2011 i 2012 (Barcelona)
_

Comprar Cd Blaus de l’ànima a