Loading tracks...

Bon viatge faci la cadernera
Ariola, 1990
_

El disc Bon viatge faci la cadernera està dedicat a na Noreta, veïna de la família Bonet Verdaguer al carrer Pelleteria de Palma. A la dedicatòria es pot llegir: «Quan jo era molt nina, na Noreta, que vivia davall de ca nostra, sempre tenia un moment, mentre feia alguna feina, per contar-me rondalles. Era incansable, i una meravellosa contadora, ja que jo tenia les meves preferides… i les hi feia repetir i repetir. No l’oblidaré mai, ni tampoc la seva veu càlida, ni la seva paciència.»

Maria del Mar Bonet demana a Gabriel Janer Manila que faci versions de rondalles seleccionades de l’Aplec de rondaies mallorquines de mossèn Antoni M. Alcover. Es tracta de 13 cançons amb música composta per nou músics amics: Joan Bibiloni, Miquel Àngel Oñate, Enric Murillo, Antoni Parera Fons, Javier Mas, Toti Soler, J. M. Curty —amb col·laboració de la cantant en la cançó «El drac de na Coca»—, Luis Delgado, Javier Bergia, Vicent Ferragut i Feliu Gasull.
El disc va acompanyat d’un llibret amb il·lustracions d’una altra amiga, Carme Solé Vendrell, il·lustradora de llibres infantils.

El disc s’enregistra entre el febrer i març del 1990 i es presenta per primera vegada el 6 d’abril a Madrid, dins el cicle Estrellas en Madrid al Centro Cultural Villa. El 28 del mateix mes es presenta a l’Auditorium de Palma, a Mallorca, on intervenen els músics Antoni Parera Fons, Joan Bibiloni i Luis Delgado com a col·laboradors especials, i el 28 de maig, al Palau de la Música Catalana de Barcelona. La gira de Bon viatge faci la cadernera arriba a molts municipis de Catalunya, a les Canàries, a Sardenya, al Festival La Notte dei Poeti, i torna a Barcelona per les festes de la Mercè, on actua davant més de 4.000 persones.

Documentació gràfica
_

Videoclip El Drac de na Coca
Direcció Agustí Villaronga, 1990
_

Anterior          Següent