El cor del temps

Loading tracks...

El Cor del Temps
Picap, 1997
_

Celebració dels 30 anys de Cançons
de Maria del Mar Bonet
Concert El Cor del Temps,
Palau Sant Jordi de Barcelona,
23 d'abril del 1997
_

Fotografies de Juan Miguel Morales
_

Convidats 

Joan Ramon Bonet

Manel Camp

Joan Manuel Serrat

 la ballarina Catherine Allard 

 Nena Venetsanou

Lautaro Rosas

Paco Cepero

Ensemble de Musique Traditionelle de Tunis

Grup de Dansa de Mallorca

Martirio

Lluís Llach

Coral Universitària de les Illes Balears

 

Músics

Javier Mas, guitarra dotze cordes, elèctrica, arxillaüd i bandúrria

Feliu Gasull, guitarra

Santi Burgos, viola i mandolina

Xavier Figuerola, saxo i clarinet

Dimitri Psonis, percussió, bouzuki i santuri

Jordi “Xoli” Satorra, percussió

Jordi Rallo, tables índies

Lluís Ribalta, bateria

Jordi Gaspar, contrabaix

Francesc Capella, teclats

Manel Camp, piano

Equip tècnic 

Fitxa artística

Direcció escènica: Iago Pericot

Espai escènic: Ignasi Cristià i Iago Pericot

Coordinació artística: Mariona Sagarra

Direcció musical: Javier Mas i Manel Camp

 

 

 

 

 

 

 

Fitxa tècnica

Disseny de so: Ferran Conangla

Disseny d’il·luminació: Rafael Puigsamper

Tècnic de monitors: Robert Puigsamper

Coordinació de so, escenari i backline: Dani Almiñana

Producció tècnica i regidoria: Susana Jové

Assistents de regidoria: Marta Jové i Lourdes Español

Assistents de producció: Oriol Ferrer i Núria Peiró

Producció executiva: Jordi de Ramon Produccions

Organització: Ressons

El gener de 1997 s’inicia amb dues setmanes de nou al Café Central de Madrid i s’acaba els dies 30 i 31 a París, on és convidada al Collège d’Espagne i l’Instituto Cervantes. Tot i això l’any 1997 és l’any de la celebració dels 30 anys de carrera professional que tindrà el seu moment culminant al Palau Sant Jordi de Barcelona el dia 23 d’abril amb el concert El cor del temps, on hi haurà 11 convidats: Manel Camp, Joan Manuel Serrat, la ballarina Catherine Allard, la cantant grega Nena VenetsanouLautaro Rosas, Paco Cepero, l’Ensemble de Musique Traditionnelle de Tunis, el Grup de Dansa de Mallorca, Martirio, Lluís Llach i la Coral Universitat de les Illes Balears. El músics que acompanyen Maria del Mar Bonet en aquest concert d’aniversari són Javier Mas, Feliu Gasull, Santi Burgos, Xavier Figuerola, Dimitri Psonis, Jordi Xoli Satorra, Jordi Rallo, Jordi Gaspar, Francesc Capella i Manel Camp. El cor del temps compta amb Iago Pericot com a director escènic, que dota de forts ingredients visuals i teatrals aquest concert. El públic assistent supera les 17.000 persones. El cor del temps s’enregistra en viu i dóna lloc a la publicació d’un doble CD.

L’última setmana de juny i la primera de juliol repeteix a la plaça del Rei amb el mateix concert en un format més íntim i sense convidats, que aquest cop titula Sis llunes de quart minvant, tot i que finalment seran cinc recitals perquè la pluja obliga a cancel·lar el primer. Al llarg de tot l’any fa gira amb El cor del temps pels Països Catalans i l’Estat espanyol, sovint amb convidats diferents segons els llocs on actua. A l’agost canta a Líthica – Pedreres de s’Hostal a Ciutadella, Menorca, i l’1 de setembre, a Grècia, a Tessalònica, capital cultural europea, dins del cicle Dones creadores de dos mars. Col·labora en el disc Rosas a Rosalía d’Amancio Prada i roda el film de Ventura Pons Autor per autor, produït per l’SGAE.

L’any 1998 continua la gira d’ El cor del temps. Al gener fa dos recitals a Glasgow. A Galícia convida Amancio Prada, Emilio Cao i Uxía. Participa en l’homenatge a Federico García Lorca De Granada a la luna, dirigit per Rosa Vergés, amb «Oda a Salvador Dalí». Publica el seu segon llibre de poemes i pintures, Quadern de viatge, amb Columna Edicions. Col·labora en el disc de Loquillo Con elegancia amb la cançó sobre el poema de Pere Quart «Quin fred al cor, camarada!», i al disc de Jackson Browne Cántame mis canciones amb «Cançó per a Adam» acompanyada de Javier Mas.

Participa al IX Festival Cantigas de maio de Seixal, a Portugal, davant més de 1.000 persones, i al Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí. A la plaça del Rei convida la cantant italiana Lucia Galeazzi en un concert on ambdues acaben el recital compartint cançons de treball de Mallorca i Itàlia. També participa en la celebració dels 30 anys de formació del Grup de Folk i el desè aniversari de l’Altaveu de Sant Boi de Llobregat.

Aquest any de 1998 arriba a l’Argentina, on canta per primera vegada. Ho fa a Buenos Aires, Paraná i La Plata. Continua el seu viatge per Amèrica del Sud i participa en l’homenatge a Salvador Allende Con Allende siempre el dia 4 de setembre per commemorar el 25è aniversari de la seva mort, a l’Estadio Nacional de Santiago de Xile, davant més de 65.000 persones.

El mes d’octubre del 1998 fa gira pel Marroc per primera vegada. Les ciutats que visita són Casablanca, Rabat, Fes, Tànger i Tetuan

Fotografies dels assaigs
del Concert El Cor del temps
_

Documentació gràfica
_

Concert El Cor del Temps
Palau Sant Jordi de Barcelona, 23 d'abril del 1997

_

Pel·lícula AutorXAutor
Maria del Mar Bonet X Ventura Pons
SGAE, 1997
_

Anterior          Següent

Comprar CD El cor del temps a