Loading tracks...

Fira encesa
Picap, 2013
_

Amb motiu de l’exposició sobre el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel, «Imitació del foc», que s’inaugura a la Residència d’Estudiants de Barcelona el maig del 2012, on Maria del Mar Bonet és convidada a cantar, sorgeix la idea de fer un disc exclusivament amb cançons de Rosselló-Pòrcel. El centenari del naixement del poeta és a prop, per la qual cosa el disc pren encara més sentit tenint en compte la importància del poeta mallorquí en la trajectòria de Maria del Mar Bonet, ja des dels seus inicis. Així, es recullen totes les cançons sobre poemes de Rosselló-Pòrcel, se’n manté l’enregistrament original i se n’hi afegeixen tres de noves: «Quan arribarà aquell moment», «Poques paraules surten» i «Pluja en el jardí de l’Ateneu».

La presentació del disc es fa a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat el 7 de febrer del 2013. La gira del disc arriba a Olot, Barcelona, Navarcles, Palma, Madrid, València, Camallera, Torrent, Reus i Lleida, entre altres ciutats.

El maig del 2013 participa en l’homenatge a Salvador Espriu cantant cançons de Rosselló-Pòrcel, íntim amic del poeta d’Arenys, que es fa a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Al juny intervé en el Concert per la Llibertat cantant «Què volen aquesta gent?» amb la Companyia Elèctrica Dharma. Al juliol participa a Palma en el concert a favor de l’Orquestra Simfònica de Balears «Ciutat de Palma», que en aquells moments està en risc de desaparèixer, davant de més de 5.000 persones. El dia 2 d’agost canta a les Nits Culturals al Santuari de Gràcia, a Mallorca.

L’any 2014 encara fa concerts de Fira encesa i comença la gira espanyola amb Amancio Prada de l’espectacle conjunt Por amar el arte. Amb motiu del centenari del naixement de Joan Vinyoli preparen La veu del mar amb Dani Espasa, que duran arreu de Catalunya. Comença a treballar amb el guitarrista valencià Borja Penalba.

El 19 de febrer del 2015 investeixen Maria del Mar Bonet Doctora Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears.

Documentació gràfica
_

Comprar CD Fira encesa a