Maria del Mar Bonet

Release Date: 2014-03-05
Loading tracks...

Maria del Mar Bonet
Concèntric, 1970

A finals del 1970 apareix el seu primer llarga durada amb arranjaments d’Antoni Ros-Marbà. Inclou sis cançons populars de l’illa de Mallorca, dues de Menorca i sis temes propis. Formen part d’aquest disc cançons com «No trobaràs la mar», «Jota marinera» o «Dóna’m sa mà», que esdevenen clàssics del seu repertori. Maria del Mar Bonet sempre ha destacat el treball magnífic d’Antoni Ros-Marbà en aquest disc. Les versions al castellà de les cançons van a càrrec de Mercè Verdaguer, la seva mare.

Al febrer d’aquest any fa una gira per l’Estat espanyol. A Madrid i Salamanca té molt bona recepció del públic universitari que la va a escoltar. Al març actua a València i a la Cova del Drac de Barcelona durant una setmana, on repetirà al juliol en les anomenades Nits d’estiu. El 19 de març fa un recital a l’Auditorium de Palma, on la sala es fa petita, els passadissos i les escales s’ocupen i es requereix que es posin cadires damunt l’escenari.

El 25 de novembre fa un concert a Bristol (Anglaterra) i més endavant a Estocolm.

El mes de desembre fa una tanda de recitals al Teatre Romea de Barcelona juntament amb Ovidi Montllor i el grup Dos + Un.

Durant aquest any intervé en dos programes televisius: a Mare Nostrum, de la TVE catalana, i a Estudio abierto, també de TVE, de cobertura estatal.

Fotografies 1970 - 1971
(Toni Catany i Colita)

Documentació gràfica

Anterior          Següent