Miquel Poveda
_

La col·laboració entre Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda neix l’any 2007. L’espectacle que preparen conjuntament du per títol Els treballs i els dies i es basa en una diàleg musical entorn la música tradicional i els sons musicals mediterranis, les tonades mallorquines i el flamenc: les formulacions polirítmiques, les polifoníes orals de la tradició, els cants de treball de ritmes no mesurats i els melismes.

La idea neix després de la trobada en un programa de televisió on ambdós cantants dialoguen sobre la relació de la seva feina amb la poesia. L’espectacle Els treballs i els dies s’estrena a Palma el mes de gener del 2007, al Teatre Principal durant l’entrega dels Premis Ciutat de Palma.

El 4 de maig presenten Els treballs i els dies al Museu d’Art Metropolità de Nova York en un concert memorable que tindrà una crítica molt favorable. El 29 de juliol del mateix any el presenten al Teatre Grec de Barcelona, dins el Festival Grec de la ciutat i l’11 de setembre oferiran el recital en format petit per a les Festes de la Diada convidats per la Generalitat de Catalunya. A continuació, dins el mateix mes de setembre ho faran al Festival de Música Viva de Vic i el 9 d’octubre a la Fira de a Cultura Catalana de Frankfurt. El 20 de juliol de l’any següent, 2008, cantaran junts de nou al Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú.

Traços / Traces
_

Extracte de la instal·lació per a 4 pantalles d’Isaki Lacuesta. La “Música callada” de Frederic Mompou sobre els rostres de Miguel Poveda i Maria del Mar Bonet. 16 mm B/N (2007)