Saba de Terrer

Release Date: 2014-03-05
Loading tracks...

Saba de Terrer
Ariola, 1979
_

El disc Saba de terrer es grava els mesos de gener i febrer del 1979 als estudis Moraleda, amb arranjaments de Lautaro Rosas. Totes les cançons són populars mallorquines adaptades per Maria del Mar Bonet i Lautaro Rosas. Cal remarcar que per primera vegada enregistra «El cant de la Sibil·la». Dedica el disc a la professora de cant Maria del Carme Bustamante i l’introdueix amb una cita d’un fragment del poema «Del pla» de Maria Antònia Salvà d’on treu el títol de l’àlbum en una clara referència a la font que per a la cantant representen les cançons populars mallorquines:

Aquí té saba el terrer,
la gent franques escomeses
i amors que esclaten enceses
com les flors del magraner.
I aquí jo, fins a la mort
vindré a cercar-hi bellesa,
baix del sol de ma infantesa,
dins l’aire pur del record…

La fotografia de la portada i les interiors són del fotògraf, i capellà, de Llucmajor Tomàs Montserrat redescobert per Toni Catany, que és l’autor de la contraportada.

Els recitals que es realitzen aquest estiu de nou a la plaça del Rei de Barcelona serveixen per presentar aquest disc, acompanyada només pel músic Lautaro Rosas, que la crítica del moment descriu com a concert memorable.

En el disc intervenen els músics: Xavier BatllésEnric EsteveEduardo GattinoniManolo MirallesEliseo ParraLluís Sedó, a més a més de Lautaro Rosas i Maria del Mar Bonet amb el quatro.

Entre tots els recitals que fa al llarg de l’any cal remarcar la gira per França al mes de març: a Rennes, dins del VI Festival Arts Traditional, a Còrsega i a Montpellier.

Fotografia del 1979
_

Programa Yo canto
TVE, 1978
_

Anterior          Següent