Maria del Mar Bonet – 50 Anys d’Escenaris

21st November 2020
9:30 pm
Cassà de la Selva - Festival Càntut 2020
Sala Centre Recreatiu

“Saba de Terrer. Homenatge al Pare Ginard”

Des que jo canto que m’he inspirat en el “Cançoner Popular de Mallorca”, obra importantíssima per conèixer la poesia i música tradicional d’arrel de Mallorca. Les cançons que jo he compós com ara “Aigo”, “No trobaràs la mar”, “Dona’m sa mà”, “Me n’aniré de casa” o “Petita estança” tenen una influència directa d’aquest cançoner que és, i ha estat sempre, el meu llibre de capçalera. No m’he cansat mai de fer una lectura continuada d’aquests 4 toms que el conformen. El Pare Ginard és una figura importantíssima dins la nostra cultura, que al llarg de la seva vida es va proposar recuperar aquesta poesia anònima que no s’ha perdut gràcies a la seva tasca rigorosa i laboriosa. Molts poetes de la nostra illa s’han influenciat i han admirat el seu treball compilatori, aquesta poètica popular que existia a Mallorca durant tants anys i que ara ja està pràcticament desapareguda.

L’amor que el Pare Ginard ha sentit per la nostra poesia popular és immens, i la vàlua del seu Cançoner és tan important per la nostra cultura com ho és el Diccionari català-valencià-balear (Alcover-Moll), i com ho són les Rondaies Mallorquines (Ms. A. Mª Alcover).

Vaig tenir la sort de conèixer al Pare Ginard a Artà, gràcies al meu pare i des de llavors que li tinc una gran consideració i estima. Com agraïment vull retre-li aquest petit homenatge, perquè el seu treball m’acompanyarà tota la vida.

Maria del Mar Bonet, veu, guitarra i cuatro

Borja Penalba, guitarres i veu