Ben a prop

Release Date: 2014-03-05
Loading tracks...

Ben a prop
Ariola, 1989
_

Del 4 al 21 de febrer del 1988 Maria del Mar Bonet i Manel Camp inicien la tanda de recitals titulada Ben a prop al Teatre Lliure de Barcelona amb un gran èxit d’assistència i una crítica molt favorable davant d’aquest nou repte de la cantant, que fa una incursió al món del jazz de la mà del músic manresà. Fabià Puigserver s’encarrega de la preparació escènica. A la crònica que en fa Miquel Jurado al El País diu: «Maria del Mar Bonet no se ha convertido en una cantante de jazz, simplemente ha demostrado ser una cantante con mayúsculas, capaz de afrontar repertorios muy variados, hacerlos suyos y seducir a todo aquél que se aproxime. Ben a prop se convertirá en una de las sopresas del año y no precisamente por el morbo de comprobar si la Bonet es capaz de salir airosa del trance, sino por su honestidad y su calidad.»

Les cançons que s’inclouen al disc són «Jim», que ja interpretaren junts el 1979 a Per Corpus al Romea, dues de Maria del Mar Bonet ja conegudes, «Si véns prest» i «No voldria res més ara», «Epigrama» de Salvat-Papasseit, amb música de Toti Soler, i «Jo em donaria a qui em volgués» de Palau i Fabre i música de Maria del Mar Bonet, a més de les adaptacions de clàssics americans com «Abraça’m» de G. Gershwin, «Dolça remor de cada tarda» dels Rolling Stones i «En algun lloc del meu cor» de J. Davis i J. Sherman, en què les adaptacions al català són a càrrec de Josep Tero.

L’enregistrament del disc es fa als estudis Gema de Barcelona al febrer del 1989 amb arranjaments de Manel Camp, amb Bruno Menny, tècnic de so francès que ja havia treballat amb la cantant a Normandia en la gravació del disc Jardí tancat,  i amb direcció artística de Maria del Mar Bonet i Manel Camp. Els músics que hi intervenen són Horacio Fumero, Xavier Figuerola, Lluís Ribalta, Andreu Ubach i el Quartet de corda.

Al març comencen la gira de Ben a prop a Perpinyà, passant pel Teatro Albéniz de Madrid i per Palma, dins del marc del festival de Cançons de la Mediterrània, al juliol.

Al maig presenten el disc al Teatre Principal de Palma, a Mallorca. I al juliol, al Festival Grec de Barcelona.

Fotografies del concert Ben a prop
de F. Ros Riba i Toni Catany, 1988
_

Documentació gràfica
_

Concert Ben a prop
Teatre Lliure 18 i 19 febrer 1988
_

Anterior          Següent